Hoe was quarantaine voor de kappers?

Kappers

Kappers zaten niet stil!

Zoals je misschien al weet hebben kappers nog best wel veel gedaan toen het land in lockdown was. Er zijn afspraken meerdere keren verzet, veel salons zijn open geweest voor advies… Er zijn zelfs verschillende color kits klaargemaakt voor klanten met extreme uitgroei! Hiervoor zijn veel klanten hun reguliere kapper erg dankbaar. Was je hier nou niet of gebrekkig van op de hoogte? Dan zal hieronder alles in detail worden beschreven wat veel salons voor 11 mei nog hebben gedaan. Het zal je nog verbazen hoeveel dat geweest is.

Afspraken verzetten

Om te beginnen zijn veel salons achter de schermen bezig gegaan met het verzetten van alle staande afspraken. Zij hebben voor 28 april elke klant met een afspraak opgebeld om deze te verzetten. Dit is na 28 april weer gebeurd, omdat de lockdown toen verlengd werd tot 20 mei. Ook zijn er in de week voor 11 mei veel telefoontjes geweest voor nieuwe afspraken. En bovendien waren een groot aantal salons aan een make over van het interieur toe. Ook hier was nu genoeg tijd voor. Maar wat is er eigenlijk nog meer gebeurd? Zoals hiervoor al verteld is, is dat nog best veel geweest.

Kappers die toch nog even open waren

Veel salons zijn naast het werk achter de schermen ook nog een paar uur in de week open geweest voor klanten. Deze kwamen vaak het volgende doen. Als eerste kon je nog steeds producten en/of color kits afhalen. Die waren dan speciaal voor jou klaargezet naar aanleiding van een telefonische bestelling. Daarnaast kon je vaak nog even binnenlopen voor advies wat betreft jouw eigen haarverzorging. Natuurlijk gebeurde dit allemaal op anderhalve meter afstand. Men wilde de kapsalon niet volledig gaan sluiten omdat deze regel overtreden werd. Er zijn namelijk al afhaalrestaurants geweest die dit moesten doen om dezelfde reden.

Color kits en afhaalproducten voorbereiden

De afhaalpakketjes die werden voorbereid bestonden, zoals hierboven al verteld is, uit meerdere producten. Dit konden zowel producten die kappers verkopen zijn, een color kit of allebei. De color kits werden speciaal klaargemaakt voor klanten die echt niet meer zonder verven konden. Deze bestonden dan uit net genoeg verf om je uitgroei of highlights bij te werken. Ook zat er een handig verfbakje en kwastje bij. Wie haar highlights bij wilde werken, kon dit op deze manier gemakkelijk met aluminiumfolie van thuis doen. Ondertussen zijn we allemaal nog steeds blij dat we dit nu weer door onze kappers kunnen laten doen.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.