Indrukwekkende vlechten uit de fictionele geschiedenis

fictionele vlechten

Game of Thrones en fictionele hairstyling

Game of Thrones is één van de best bekeken series aller tijden. Het is daarom logisch dat ook de haarstijlen uit deze serie erg populair geworden zijn. Er zijn talloze tutorials op YouTube waarin mensen deze fictionele haarstijlen recreëren. Ook wordt er hier uitgelegd hoe jij hetzelfde kan doen. Vaak mist het verhaal achter deze haarstijlen in deze video’s.

Daenerys haar verhaal

Daenerys is een van de hoofdpersonages van de serie en haar vlechten zin iconisch. In de serie wordt zij verteld dat elke vlecht voor een overwinning staat in een cultuur uit de serie. Zij begon aan het begin van seizoen 1 zonder vlechten en in seizoen 8 had zij er twaalf. Het is wel jammer dat zij uiteindelijk de slechterik van de show was. Vooral omdat haar verhaal erg inspirerend was. Zij ging van klein, onzeker meisje naar een koningin en veroveraar. Tijdens seizoen 3 had zij ook al drie draken en veel zelfvertrouwen. Bovendien had zij een doel om de wereld van tirannen te bevrijden.

Vlechten uit de eerste twee seizoenen

Tijdens de eerste twee seizoenen had Emilia Clarke (de actrice van Daenerys) een pruik op van slechte kwaliteit. Dit zorgde ervoor dat haar haar erg wild en onverzorgd leek. Ook de vlechten zagen er erg wild uit. Het klopte uiteindelijk wel. Dit, aangezien ze tijdens dit gedeelte van het verhaal in een cultuur van nomaden leefde.

Een nieuwe pruik

In latere seizoenen kreeg Emilia een nieuwe pruik. Hierdoor waren haar vlechten beter zichtbaar en kreeg zij krullen. Ook werden haar haarstijlen een stuk extravaganter met elk seizoen. Tijdens seizoen 3 had zij er vier die naar achteren gebonden waren. Tijdens seizoen 4 werden dit de zogeheten rope braids. In seizoen 5 begonnen de haarstylisten haar vlechten op te steken, tot deze in seizoen 8 waren wat ze waren. En geloof ons wanneer we zeggen dat iedereen versteld stond.

Fictionele vlechten van de finale

Tijdens seizoen 8 heeft Daenerys zowel met haar kleding als haar haar laten zien dat zij een echte koningin is. Ook uit haar daden vroeg in het seizoen wordt dit duidelijk. Omdat zij volledig van aard veranderd is, is zij nooit echt koningin van de fictionele wereld waarin zij leeft geworden. Zij heeft dus nooit een echte kroon gehad. Laat staan een kroning. De haarstijl in kwestie kan gelukkig ook als kroon gezien worden. Inderdaad, deze haarstijl is zo uitbundig in elkaar gezet, dat het als kroon kan functioneren.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.