Eindelijk weer naar de kapper

De Nederlandse kapsalons, lange tijd gesloten vanwege de COVID-19 pandemie, zijn eindelijk heropend, wat een kleine stap richting normaliteit markeert. De voelbare opluchting op 11 mei 2020, aangekondigd door Premier Rutte, verspreidde zich door het hele land terwijl scharen en kammen weer begonnen te dansen in de handen van professionele kappers. Het einde van de lockdown was een bevrijding voor veel burgers, met een diep verlangen naar een gevoel van routine, vooral door voor hun uiterlijk te zorgen. En wat is een betere manier om je geest op te frissen dan een bezoek aan de kapper, keurig voorbereid met nieuwe veiligheidsnormen om de gemeenschap te beschermen?

Een langverwachte terugkeer naar de salons

11 mei 2020 zal voor Nederlanders in het geheugen gegrift blijven als de dag waarop nabijheid en schoonheid hun rechtmatige plaats weer innamen. Na weken van isolatie kondigde Premier Rutte voorzichtig de heropening van de kapsalons aan, als symbool van een geleidelijke en doordachte versoepeling van de maatregelen, en als kers op de taart voor een bevolking die snakte naar persoonlijke verzorging.

Veilig knippen en kleuren

Kappers hebben zich aangepast aan een strikt hygiëneprotocol om hun klanten weer veilig te kunnen verwelkomen. Mondmaskers, regelmatige desinfectie en de nodige afstand zijn nu de norm. Ook van de klanten werd verwacht dat ze meewerkten, door alleen naar hun afspraak te komen en alert te zijn op hun gezondheid, klaar om af te zeggen bij symptomen die wijzen op COVID-19.

Zich aanpassen om de crisis te overleven

Achter gesloten deuren is de activiteit nooit echt gestopt. Kappers hebben hun creativiteit getoond door afspraken opnieuw te organiseren en alternatieve oplossingen aan te bieden, zoals de bekende haarkleurkits om mee te nemen. Afhalen voor de liefhebbers van haarverzorging heeft ervoor gezorgd dat er een waardevolle band is behouden met de klantenkring, terwijl het ook zorgde voor een minimum aan inkomsten voor deze bedrijven, vaak gerund door zelfstandige ondernemers.

Volle agenda’s door grote vraag

De langverwachte aankondiging van heropening heeft geleid tot een ongekende toestroom van verzoeken, met soms lange wachtlijsten die noodzakelijkerwijs geaccepteerd moesten worden. Klanten, ongeduldig om hun vertrouwde kapper terug te zien, begrijpen dat wachten de prijs is voor hun loyaliteit en voor de gezondheidsveiligheid van iedereen.

De vreugde van de hereniging tussen kappers en klanten heeft uiteindelijk de moeilijkheden overwonnen en heeft een nieuwe impuls gegeven aan de hele sector. De regels zijn duidelijk en hoewel ze de gebruikelijke ervaring veranderen, werken alle betrokkenen bij deze heropening samen om deze pas herwonnen vrijheid te behouden en een terugval in de strijd tegen de pandemie te voorkomen.

Foto van auteur
Kapper en stylist, gepassioneerd door mijn werk, ik praat graag met mijn klanten en deel al mijn nieuwe trendy vondsten, en niet alleen voor haar!
Startpagina » Blog » Eindelijk weer naar de kapper