Wat een kapper je nooit zal aanraden

aanraden

Bleken en blonderen zal een kapper niet snel aanraden

Er zijn een aantal dingen die een kapper je nooit zal aanraden om met je haar te doen. De meeste van deze acties kunnen je haar namelijk ernstig beschadigen. Neem bijvoorbeeld het uitbleken, ofwel blonderen van je haar. De meeste kappers gebruiken een standaard bleekmiddel om donker haar mee te blonderen voor er een lichtere kleur in gaat. Wanneer je erg lang haar hebt, gaat de onderkant hier heel snel van dood. Het gevolg is dan dat je het moet afknippen. Dat is waarom een kapper je haar het liefst geleidelijk aan lichter maakt.

Alles er af!

Ze zeggen vaak dat de klant koning is, maar toch zijn veel kappers best huiverig wanneer alles er af moet. Natuurlijk is je haar afknippen voor stichting haarwensen een mooi initiatief, daar zal niemand je op aanspreken. Maar wanneer er iemand met prachtig lang haar de salon binnen komt en een pixie cut wil… Laten we zeggen dat dat menig kapper in het verkeerde keelgat zou schieten. Daarom moedigen kappers ook dit niet aan.

Wassen met head and shoulders

Een tweede methode om je haar snel te beschadigen is door het de wassen met head and shoulders. Dit is een prima anti-roos shampoo, maar alles komt met een prijs, zoals ze zeggen. Head and shoulders trekt namelijk alle natuurlijke olie uit je haar, waardoor het erg droog wordt. En wanneer haar droog wordt, breekt het sneller af. Als je echt last hebt van roos, is het beter om een anti-roos shampoo van de kapper te gebruiken. In dat geval weet je zeker dat je goed zit.

Elke dag hitte gebruiken gaat een kapper je ook niet aanraden

Ook het elke dag gebruiken van een stijltang of krultang kan funest zijn voor je haar. De hitte van deze apparaten droogt je haar niet zo zeer uit. Wat het wel doet is de structuur direct beschadigen. Wanneer je een krultang bijvoorbeeld erg warm laat worden, kan het je haar zo dusdanig verbranden dat het dood gaat. Dit gebeurt binnen no time wanneer je dat iedere dag zou doen.

Touperen en uitborstelen

Het laatste dat een kapper je niet snel zal aanraden is het touperen van je haar. Tenminste, niet als je het vaak doet en vervolgens weer uitborstelt. Op deze manier trek je heel veel van je haar uit je hoofd, waardoor je met weinig overblijft. Ook dun je je haar met deze actie heel erg uit. Zorg dus dat je dit niet al te vaak doet.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.