Uw kapper helpt: 5 tips tegen haaruitval

Uw kapper helpt 5 tips tegen haaruitval

Iedereen heeft er last van: haren die uitvallen. Het is een natuurlijk proces, want voor een nieuwe haar moet er eerst eentje verdwijnen. Het aantal haren dat uitvalt, verschilt per persoon. Als er meer haren uitvallen dan er nieuwe groeien, spreekt men van haaruitval. Hieronder volgen 5 tips om dat tegen te gaan.

 

Tip 1: zorg voor goede voeding
Mineralen als zink en ijzer bevorderen de haargroei. Eet daarvoor volkoren producten. Daarnaast kun je er voor zorgen dat je haar sterker wordt door Omega-3 vetzuren binnen te krijgen (uit zalm, haring en zaadjes). Bovendien is water drinken goed (voor de glans) net als proteïnes en vitamines (voor de volheid en zachtheid).

Tip 2: zorg voor goede doorbloeding
Masseer bijvoorbeeld je hoofdhuid af en toe om de doorbloeding te bevorderen. Dat is goed voor je haar.

Tip 3: zorg voor minder stress
Ga sporten voor minder stress. Dit helpt namelijk ook voor een betere doorbloeding (tip 2). Twee vliegen in één klap!

Tip 4: zorg voor goede haarverzorgingsproducten
Kies bijvoorbeeld producten die verrijkt zijn met extra vitamines en voedingsstoffen. Dit om je haar de juiste voeding te geven en beschadigd haar goed te verzorgen.

Tip 5: kam je haar niet als het nat is
Door nat haar te kammen, kunnen haren afbreken die normaal gesproken door zouden groeien. Kam dus wanneer je haar droog is en gebruik een zachte borstel of een kam met wijde tanden.

LET OP: erfelijk haaruitval
De meeste haaruitval is erfelijk! Een hormoon zorgt er zowel bij mannen als vrouwen voor dat het haarwortelzakje afsterft waardoor er geen spraken meer is van groei. Als dit zich blijft voordoen, worden de hoofdharen kleiner en dunner tot er sprake is van (gedeeltelijke) kaalheid.

Haaruitval en de kapper
Vraag de kapper om advies als u haaruitval hebt. Er zijn namelijk meer tips dan bovenstaande en hij/zij helpt u gegarandeerd verder.