Help! Ik heb statisch haar!

statisch haar

Wat veroorzaakt statisch haar?

Iedereen heeft wel eens last van statisch haar. Dit kan nog best een probleem zijn. Maar waarom eigenlijk? En hoe kom je ervan af? Wat veroorzaakt een statisch kapsel in de eerste plaats? De antwoorden op deze vragen zullen hieronder verder worden beschreven. Om te beginnen wordt een statisch kapsel veroorzaakt door wrijving in de lucht. Dit gebeurt vaak wanneer de lucht erg droog is en het buiten winderig is. Daarnaast kun je ook statische haren krijgen door het aanraken van statisch geladen objecten.

Waarom is het zo’n groot probleem

Je kunt ook schokken krijgen van het aanraken van statisch geladen objecten. En dat is nou precies wat het hebben van statische haren zo’n probleem maakt. Wanneer jij hier last van hebt, kunnen andere mensen lichte schokken krijgen door jou aan te raken. Dit is natuurlijk een irritatiepunt. Hiernaast zien statische kapsels er ook erg ontregeld uit. En je maakt dit alleen nog maar erger door constant aan jouw haren te zitten. Het is begrijpelijk dat je dit doet om het weer terug in model te brengen. Toch maak je jouw haar nog veel statischer was. Daarom is het sowieso handig om te weten hoe je er nou wel vanaf komt en hoe je een statische lading voorkomt.

Hoe kom je ervan af?

Statische lading verwijder je het beste uit je haar door er wat haarolie of anti-klitspray in te doen. Dit zorgt ervoor dat je haar vochtiger is dan de lucht eromheen. Het gevolg hiervan is dat jouw haar geen geleider meer is voor deze zo onwenselijke statische lading. Wanneer jouw haar dan weer droog is, is de lucht als het goed is ook vochtiger dan eerst. Is dit niet het geval, dan kun je altijd wat extra anti-klitspray gebruiken. Wanneer je weet dat het buiten erg droog is, kun je dit fenomeen ook voorkomen.

En hoe voorkom je statisch haar dan?

Dit kan bijvoorbeeld door in de ochtend te douchen, wanneer je overdag naar buiten gaat. Ook kun je je haar beschermen door een laag haarlak of mousse aan te brengen. Haar dat iets verhard is, kan namelijk niet in statisch haar veranderen. Als laatste kun je een statisch kapsel voorkomen door het goed te verzorgen. Wie van nature droog haar heeft, is bovendien ook vatbaarder voor statische lading. Dan is het wel zo handig om ook dit fenomeen te voorkomen. Zo kun je zonder zorgen over je haar het weer trotseren.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.