Haarverzorging na de zomer

haarverzorging na de zomer

Verandering van het weer

Meestal is het zo dat de zomervakantie eind augustus en soms begin september toch echt voorbij is. In september beginnen de meeste mensen het einde van de zomer ook te voelen. Het weer verandert dan namelijk. Je ziet minder blauwe luchten, het koelt af en het gaat een stuk vaker regenen. Daarnaast zullen sommige mensen hier blij mee zijn. Anderen kunnen hier melancholisch van worden. En onderschat dit niet! Een verandering in het weer heeft nog best een grote invloed op iemands stemming. Maar wat voor gevolgen heeft het weer na de zomer op je haar? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Wat je haar na de zomer te verduren heeft

Omdat de lucht vochtiger wordt door toename aan regen, is er een grote kans dat je haar gaat pluizen. Wanneer je een bepaalde slag of krullen hebt, kan het ook gaan kroezen. Dit fenomeen zie je vooral tijdens de herfst. Aan de andere kant heb je dit seizoen minder snel last van droog haar dan tijdens de zomer. ’s Winters wordt haar vaak wel weer droger. In de winter is het namelijk kouder, waardoor de luchtvochtigheid daalt. Om deze reden kan haar dat van nature al droog is nog sneller afbreken. Dus hoe verzorg je je haar op de juiste manier rond deze tijd van het jaar?

Hoe blijft je haar na de zomer gezond?

In de herfst denken veel mensen dat haarlak de beste optie is voor pluiscontrole. En natuurlijk is het een optie, maar het is niet de beste. Elke dag haarlak gebruiken is eigenlijk heel schadelijk. Gebruik daarom een serum of een beetje haarolie. Dit beschadigt je haar minder. Let wel op hoeveel je hiervan gebruikt. Haarolie is goed tegen uitdroging en pluizig haar, maar je haar kan er wel vet van worden. Tijdens de winter hoef je hier minder op te letten. In feite is het juist niet genoeg om oliën of serums te gebruiken. Ook haarmaskers zijn een goede manier om je haar gezond te houden. Gebruik daarom beide wanneer je last hebt van droog haar tijdens deze periode.

Heb je echt last van de winter?

Veel mensen maken zich druk om wat er na de zomer met hun haar gebeurt. Maar heb je echt zoveel last van het winterweer? Dat ligt eigenlijk meer aan jouw eigen haar. Mensen met natuurlijk droog haar hebben hier in droge omstandigheden altijd last van. Dus ook in de zomer. Mensen met vet haar hebben hier uiteraard minder last van. Toch wil dat niet zeggen dat het winterse weer dit niet kan verergeren. Blijf je haar dus het hele jaar door goed verzorgen.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.