De gekste tips voor gezonder haar

gezonder haar

Smeer er voedsel in om het gezonder te maken

Voor gezonder en mooier haar zouden sommige mensen wel een moord doen. Maar wat als dat niet hoefde? Er zijn namelijk zat andere gekke dingen die je kunt doen om dit doel te bereiken. Neem bijvoorbeeld voedsel in je haar smeren. Veel mensen realiseren zich het niet, maar bepaalde dingen die je normaal op eet, zijn ook goed voor je haar. Denk aan avocado’s die veel gezonde vetten bevatten. Fijn geprakt en gemengd met honing is dit een prima haarmasker. Ook eiwitten en bananen zijn erg goed voor je haar.

Handlotion zorgt voor gezonder haar?!

Waar avocado je haar kan hydrateren, kan handlotion dit ook. Dit is misschien nog wel een betere optie dan een hydraterend haarmasker. Handlotion is namelijk rijk aan olie. Wanneer je dus erg droog haar hebt, kan dit een goede oplossing zijn.

Droogshampoo van maiszetmeel

Blonde vrouwen die geen zin hebben om droogshampoo te kopen, kunnen het tegenwoordig van maiszetmeel maken. Voor wanneer je een andere kleur haar hebt, is cacaopoeder een prima alternatief. Voeg er zuiveringszout en bakpoeder aan toe en vervolgens een druppel etherische olie en je bent klaar. In principe is er geen verschil tussen zowel het huisgemaakte alternatief en dat uit de winkel.

Parfum voor een lekker geurtje

Wanneer je graag parfum draagt, is er een manier om het nog langer te blijven ruiken. Dit is door het in je haar aan te brengen. Haar houdt de geur namelijk langer vast dan huid. Dit komt omdat de PH-waardes van je huid het parfum op den duur afbreken. Je haar doet dit juist niet. Nou is het niet de bedoeling dat je zomaar parfum in je haar gaat spuiten. De hoge concentratie aan alcohol is namelijk weer ongezond voor je haar. Wat je wel kunt doen is het op je borstel spuiten. Vervolgens borstel je je haar uit en je bent klaar.

Handschoentjes voor het drogen

Je haar drogen met een normale handdoek is inmiddels ook verleden tijd! Het blijft namelijk veel gezonder wanneer je het met twee pluizige handschoenen afdroogt. Deze worden speciaal gemaakt voor je haar. Je denkt misschien dat dit onzin is. Maar dit is echt een product waarvan je pas weet dat je het nodig hebt als je het hebt. Vooral wanneer je wat dunner en meer breekbaar haar hebt. Het is ook heel simpel te gebruiken. Je wrijft je haar gewoon droog met de handschoenen. Een groot voordeel is dat deze ook veel meer vocht absorberen dan een normale handdoek.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.