Zon, zee en mijn haar

Zon, zee en mijn haar
 

Het is weer zomer! Voor veel mensen betekent dat zon, zee, strand. Wij verzamelden een aantal tips hoe je kunt voorkomen dat je haar straks op een bos stro lijkt. Want… besteed jij wel voldoende aandacht aan je haar?

Uitdrogend effect

Haardrogers en stijltangen zijn niet goed voor je haar. Dat weet iedereen. Maar de zon is eigenlijk ook een soort föhn. Je haar moet dus gehydrateerd worden in de zomer. De zon droogt je haar namelijk uit. Het zoute zeewater en chloor in het zwembad hebben eveneens een uitdrogend of zelfs beschadigend effect.

Problemen

Een ander haarprobleem is een vette hoofdhuid. Warm weet stimuleert de aanmaak van huideigen oliën. Hierdoor wordt je hoofdhuid én je haar vet. Zon, zee en chloorwater vervagen de kleur van je haar sneller. Ook niet zo fijn… Het gevolg is dat de kleur van je haar er vaak minder glanzend uit ziet dan normaal gesproken. Schade door de zon kan ten slotte zorgen voor gespleten haarpunten. Laat het dus regelmatig knippen!

Onze tips:

Hydrateren: je kunt de vochtbalans in je haar herstellen door het te wassen met een vochtinbrengende shampoo. Gebruik vervolgens na het wassen een conditioner. Je kunt je haar ook regelmatig een extra oppepper geven met een vochtherstellend masker.

Beschermen: bescherm je haar tegen UV-stralen met een speciale spray of olie. Deze ‘zonnebrand voor je haar’ bevatten UV-filters die het haar beschermen. Deze producten hebben vaak ook allerlei ingrediënten die je haar extra hydrateren. Zo wordt het mooi glanzend.

Herstellen: herstel je haar met een after-sun treatment. Dat kan in de vorm van een masker, een balsem, shampoo of mousse. Met deze producten kun je je haar verzachten, verzorgen, voeden en herstellen.

Extra tips:

  • Bescherm je haar met een hoedje of een pet.
  • Gebruik geen föhn, kruller of stijltang.
  • Maak een knot, staart of vlecht. Dan is er minder oppervlakte voor de zon om het haar te beschadigen.