Zo moeder zo dochter

zo moeder zo dochter

Haartextuur zit in de genen

Wanneer moeder en dochter veel op elkaar lijken, kun je redelijkerwijs verwachten dat zij ook een soortgelijke haartextuur hebben. Dit hoeft niet alleen voor moeders en dochters zo te zijn. Ook vaders en dochters, moeders en zonen of vaders en zonen hebben dit. Haartextuur zit namelijk in je genen. Dit betekent dat iedereen die hetzelfde DNA heeft een soortgelijke textuur en opbouw heeft. Dat is ook precies de reden dat haar wordt gebruikt om DNA te vergelijken. Vaak neem je als meisje ook de verzorgingsgewoonten van je moeder over als je dezelfde haartextuur hebt. Maar betekent dat dat je ook hetzelfde kapsel bij dezelfde kapper moet nemen? Dit zal hieronder verder worden beschreven.

Haargewoonten van moeder worden ook overgenomen

Wie een soortgelijke haartextuur heeft ten opzichte van een ander, heeft vaak ook dezelfde verzorgingsroutine nodig. Daarom nemen veel dochters vaak de haargewoonten van hun moeder over. In veel gevallen is het ook zo dat moeders hun dochters aanleren hoe zij hun haar in model moeten brengen. Op deze manier zijn de haarstijlen van jou en je moeder ook vaak het zelfde. Zo niet, dan heb je waarschijnlijk een haarstijl die lijkt op hoe je moeder het op jouw leeftijd had. Maar moet je dan altijd precies op je moeder lijken?

Wanneer je echt op je moeder lijkt

Je hoeft niet per se dezelfde haarstijl te hebben als je moeder op jouw leeftijd had of nu zou hebben. Het kan zijn dat je een andere haarkleur of een andere lengte wil. Misschien hebben jij en je moeder krullen en stijl jij het liever. Misschien hebben jullie steil haar en krul jij het liever. Haar is niet wat jou het meest op je ouders laat lijken. Wanneer je een andere haarstijl zou willen, kan je dus nog steeds op haar lijken. Vaak heeft dit met gelaatstrekken als de vorm van het gezicht, de ogen, neus en mond te maken.

Moet je per se naar dezelfde kapper?

Moeder en dochter hoeven ook niet per se naar dezelfde kapper te gaan. Het kan zijn dat je haartextuur wel hetzelfde is, maar je hoofdhuid gevoeliger is dan die van je moeder. Dan is het alsnog verstandig om naar een kapper te gaan die met andere producten werkt. In dat geval is het belangrijk dat je je goed oriënteert voor je ook echt een kapper kiest. Zo niet, loop je kans zoveel verschillende soorten verf te gaan gebruiken, dat het je haar alsnog kapot maakt. Ook kun je bij een kapper terecht komen die je punten scheef afknipt en dat is natuurlijk niet wenselijk.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.