Wanneer je echt geen inspiratie

inspiratie

Wat moet ik met mijn haar?!

Soms heb je van die dagen dat je gewoon absoluut niet meer weet wat je met je haar aan moet. Dan doe je het maar in een knot of een staart en dan heb je een makkelijke oplossing. Wanneer je binnenkort naar de kapper zou moeten, is deze oplossing minder gemakkelijk te bedenken. Vooral wanneer je iets totaal anders wil en niets weet zal dit moeilijk worden. Kun je in dat geval dan de kapper raadplegen? En wat als dat niet zou kunnen? Hoe haal je deze inspiratie dan weer terug? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Ook kappers verliezen soms inspiratie

Meestal hebben kappers wel meerdere portfolio’s vol foto’s van kapsels die zij bij jou kunnen maken. Let wel op dat je in dit geval iets uitkiest wat deze gemakkelijk uit jouw haar kan knippen. Een bob-line knippen als je een pixie cut hebt is jammer genoeg niet mogelijk. Ook zal een kapper je afraden je haar blond te laten verven wanneer het van nature zwart is. Wanneer je vaker voor iets totaal anders gaat bij de kapper, kan deze het soms ook niet meer weten. En dan ben je nog verder van huis. Dus hoe zorg je in een geval als deze dat je toch een leuk kapsel kunt bedenken?

Hoe haal je deze inspiratie weer terug?

Om te beginnen kun je ergens voor gaan waar je misschien nog nooit aan gedacht hebt. Dit kan bijvoorbeeld een permanentje zijn. Of misschien vind je het mooi om een keer extentions of een weave te laten zetten. Bovendien kun je je haar blauw of roze laten verven wanneer je alleen maar natuurlijke kleuren hebt gehad. De keuze is in principe oneindig. Het enige dat je hoeft te doen is buiten je comfort zone te gaan denken. Dit betekent echter niet dat je buiten het onmogelijke moet denken, maar outside de box mag best.

Er even uit zijn kan ook helpen

Voor kappers helpt het vaak om er even uit te zijn wanneer zij meer inspiratie willen opdoen. Dit hoeft niet eens een volledige vakantie naar een exotisch oord te zijn. Je kunt ook een dagje vrij nemen of een weekendje weg gaan. De beste ideeën komen in de meeste gevallen tot je wanneer je het het minste verwacht. Je hoeft je hoofd dus niet eens echt te breken om nieuwe kapsels te kunnen verzinnen. Het enige dat je hoeft te doen is je hoofd er vanaf zetten. Dan komt de nodige inspiratie vanzelf wel.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.