De professional
Er zijn verschillende soorten haarstylisten. Deze kunnen in een kapsalon rondlopen, maar ook achter de schermen bij de catwalk. En nog op veel meer plekken! Maar wat doen deze verschillende soorten stylisten allemaal? Dat zal hieronder verder worden beschreven. Om te beginnen is er de professionele haarstylist. Deze zie je vaak bij kapsalons en heeft al enige jaren ervaring. Deze is vaak gespecialiseerd in het kleuren, knippen en het stijlen van haar. Je kunt dus zeggen dat dit een manusje van alles is. Dit is vooral het geval, wanneer deze stylist ook nog een extensieve kennis van haarproducten heeft. En vaak is dat wel zo.
Haarstylisten op YouTube
De YouTubers zijn vaak het soort stylisten dat zich alleen bezig met krullen en invlechten. Dit is geen breed assortiment aan vaardigheden, maar van hun tutorials kun je wel veel leren. Er zijn bijvoorbeeld talloze manieren om je haar zonder een krultang te krullen. Bovendien zijn er ook ontelbaar veel soorten vlechten die je in allerlei stijlen kunt verwerken. Een variant op dit soort stylisten is de amateur stylist.
“Amateur” haarstylisten
Deze stylisten zijn vaak fans van de YouTubers. Zij verdienen er op geen enkele manier geld mee, maar je kunt ze eigenlijk ook geen echte amateurs noemen. Zij oefenen en leren vaak van de tutorials tot zij ook echt goed zijn in het stijlen en verzorgen van haar. Deze zogenaamde amateurs zijn vaak de vriendinnen waarmee je je klaarmaakt voor feesten. Je kunt ze ook om hulp vragen wanneer er een gala aankomt.
De junior haarstylisten
Ook dit soort stylist kun je in de kapsalon vinden. Zij hebben vaak minder ervaring dan de professional. Ook kunnen zij nog niet alles dat een professional kan. Wanneer je je laat behandelen door een junior stylist, moet je wel voorzichtig zijn. Knippen kan echter altijd bij dit soort stylisten. Het duurt alleen iets langer dan wanneer je het bij een ervaren kapper laat doen.
Gespecialiseerd in Black Hair
Als laatste bestaat er het soort haarstylist dat zich heeft gespecialiseerd in Black Hair. Dit haar heeft vaak hele andere texturen, dus dien je hier anders mee te werk te gaan. Veel kappers en stylisten die zelf geen C-textuur hebben weten vaak ook niet wat zij ermee aan moeten. Daarom worden er veel cursussen en modules aangeboden die je dit aan kunnen leren. Zo kun je diverse groepen klanten behandelen en te woord staan voor advies. Hier wordt iedereen blij van.