Veelgestelde Vragen
Kan schade hersteld worden? Net zoals een gescheurde nagel niet meer kan herstellen, kan een beschadigde of gespleten haar dat ook niet meer.Als je kapper je dan een shampoo of conditioner aanraadt, is dat om verdere schade te voorkomen. Een goed product zorgt ervoor dat je haar mooi gaat glanzen, of voor het behoud van je haarkleur. Het zorgt ook voor een mooie krul of volume etc.
Een goed product kan echter wel de conditie van je hoofdhuid verbeteren, verzorgen en voeden. Want je hoofdhuid, in tegenstelling tot je haar, leeft namelijk wel en herstelt zich dan ook constant. Wat hierbij heel belangrijk is, is dat je je goed laat adviseren door je kapper. Zou je bijvoorbeeld een anti-vet shampoo gebruiken als je huid droog is, dan zal de conditie van je hoofdhuid verslechteren en je haar zal nog doffer en pluiziger worden.
De enige echte oplossing die helpt tegen gespleten haarpunten is de schaar. Een gespleten haar is een versleten haar. De elasticiteit en de rek zijn er uit en herstel is dan niet meer mogelijk.
Je kunt beter een paar keer per jaar een klein puntje eraf laten knippen. Dan heb je het hele jaar door mooi verzorgd haar en voorkom je dat gespleten punten verder splijten.
Het is wel zo, dat je met goede producten veel kunt camoufleren. Belangrijke symptomen die wijzen op beschadigd haar zijn: dof, droog en ruw haar, gespleten punten en haar dat snel afbreekt. Je merkt het ook wanneer je je haar kamt, de kam blijft vaak hardnekkig vastzitten in je haar.
Laat je kapper je haar en hoofdhuid analyseren. En gebruik altijd goede kwaliteit producten.
Het verschil in prijs tussen de producten van de kapper en de drogist is natuurlijk niet zonder reden. In professionele kappersproducten worden betere kwaliteit grondstoffen en ingredienten gebruikt. Ook is de concentratie hoger waardoor je minder nodig hebt van het product tegen een beter resultaat.
Goedkopere en niet professionele producten zitten vaak vol met fillers zoals Siliconen. Een laag siliconen om uw haar en hoofdhuid is schadelijk. Het verstikt je hoofdhuid met allerlei mogelijke gevolgen zoals: haaruitval, irritatie, jeuk. Een professioneel product trekt in de hoofdhuid om zijn werk van binnenuit goed te doen.
Er zijn drie categorieën haar. Blank-Europees, Aziatisch en Afrikaans. Maar ook daarbinnen zijn weer een hoop verschillen.
Donker haar is meestal het dikst, gevolgd door bruin haar en tot slot blond haar. Maar blonde mensen hebben vaak meer haren dan donkerharige mensen, maar ook het meest fijne, dunne haar.
Je krijgt tijdens je zwangerschap niet meer haar, maar je haar lijkt wel voller. En dat komt omdat je haar vanaf de vijfde maand in je zwangerschap minder uitvalt. Best even lekker, zo’n volle haardos.
Helaas volgt er na je zwangerschap een soort inhaalslag. Je verliest dan alsnog al die extra haren en dan lijkt het alsof je enorme last hebt van haaruitval. Ga dan vooral niet stressen, want dit stopt vanzelf na een paar weken.
Stress, angst, blijdschap, geluk. Kortom al onze gevoelens hebben invloed op onze gezondheid. Iedereen reageert weer anders. Sommige mensen krijgen er rode vlekken of pukkels door, andere mensen vallen heel veel af of komen juist aan door de stress. En weer andere mensen kunnen krijgen juist haaruitval.
Het is overigens een fabel dat stres grijs haar veroorzaakt. Door stres kan je haar er doffer uitzien. Dofheid doet vaak denken aan grauw/grijs. Maar het wetenschappelijk bewijs dat je van stres grijs haar krijgt is nog niet gevonden.
Niet iedereen heeft een volle haardos. Maar met een beetje hulp kun je ver komen. Hieronder enkele tips.
Ten eerste is een goed geknipt of gesneden kapsel nodig. Een mooie coupe zonder pluizige punten is een belangrijke basis.
Een mooie kleur zoals een coupe soleil wekt ook de indruk dat je meer volume hebt. Door de lichtval die je creëert lijkt je haar meer te bewegen en voller.
Gebruik volume gevende producten. Een shampoo en conditioner gebruiken die het haar niet verzwaart, scheelt al enorm.
Ook je haar föhnen/drogen met een styling product kan voor behoorlijk veel volume zorgen. Probeer vooral bij de aanzet van je haar (vlak bij je hoofdhuid )volume te krijgen. Het helpt als je tijdens het föhnen voorover gebogen staat. Laat je adviseren door je kapper. Er zijn veel producten verkrijgbaar, elk met een andere werking. Ook hangt het er vanaf hoeveel tijd je te besteden hebt aan je haar.
Daarnaast kun je met het juiste afwerkingsproduct de puntjes op de i zetten. Als je klaar bent met je haar stylen, helpt het om het juiste afwerkingsproducten te gebruiken zodat je haar de hele dag mooi in model blijft zitten. Overleg altijd met je kapper want een product verkeerd gebruiken geeft niet het gewenste effect.
Iets minder gezond voor je haar maar wel heel effectief is een volume (ondersteunend) permanent. Het geeft je haar meer veerkracht en volume. En met goede verzorgende producten kun je de conditie van je haar mooi houden.
Je haar lichtjes tegenkammen, of touperen is een snelle manier om veel volume te creeren. Een beetje haarlak op de touppage sprayen zorgt ervoor dat het nog langer goed blijft zitten.
De gele gloed in je haar komt zowel van buiten als van binnen uit je lichaam. Wit, grijs of lichtblond haar bevat weinig of geen pigment. Daarom zijn de pigmenten die het haar opneemt duidelijker zichtbaar dan bij donker haar.
Ook je voeding heeft invloed op je haarkleur. (Denk hierbij aan wortel, tomaat enz.) Ook het gebruik van medicijnen kan je haar verkleuren. Maar meestal hebben externe invloeden meer invloed op je haarkleur. Hieronder de grootste boosdoeners op een rijtje;
> Roken verkleurt haar, net zoals het je muren en je nagels vergeelt. Dit geld ook als je in iemand anders zijn rook zit.
> Producten van de drogist zoals shampoo of conditioner kunnen resten in je haar achterlaten die een gele gloed veroorzaken. Dit komt meestal omdat er kleurstoffen in de producten zitten die een product aantrekkelijk maken. Denk aan een shampoo met een roze of gouden kleur. Gebruik daarom professionele, kleurloze producten.
> Zwemmen in chloor en zeewater.
> Zonlicht
Je kunt sommige van deze oorzaken goed voorkomen. Maar heb je al een gele gloed in je haar en wil je er vanaf? Gebruik dan producten met blauwe of zilveren kleurstoffen. Maar laat je hierin goed adviseren door je kapper. Want verkeerd gebruik kan ook weer een lelijk resultaat opleveren. Denk daarbij maar aan die lieve oude dametjes die je wel eens ziet lopen met een paars/blauwe waas over hun keurige kapsels.
Zeker weten, producten die helpen je haar meer volume te geven werken niet verzwarend. Ze maken je haar niet vet maar juist licht en luchtig. Een volume shampoo en conditioner zijn de basis voor je volumineuze look. Als afwerking gebruik je een volume styling product vanaf de haarwortels om je kapsel meer body te geven. Eventueel kun je de föhn hierbij gebruiken voor een nog beter effect. Belangrijk is wel dat je je goed laat adviseren door je kapper.
Haaruitval en dunner wordend haar zijn voor veel mannen maar ook vrouwen een groot probleem.
Er zijn verschillende oorzaken die haaruitval veroorzaken,
1. Jouw haargroeicyclus en de verandering van je haarstructuur, dit is meestal erfelijk bepaald en je kan er daarom niks aan doen.
2. Jouw hoofdhuid en haaromgeving. Denk hierbij aan je voeding, en de producten die je gebruikt. Maar ook de manier waarom jij je haar behandeld heel enorm veel invloed. Gebruik je elke dag een fohn of styltang die 180 graden heet word? Trek je hard aan je haar als je het kamt? Draag je je haar strak naar achteren met elastiekjes erin? Permanent of kleur je…etc
3. Stres. Stres is natuurlijk slecht voor je hele lichaam en vaak kan je er even niks aan doen.
4. Chronische ziektes zoals bv: suikerziekte of de ziekte van kroon. Vaak is de aandoening niet de boosdoener maar wel de medicijnen die je daardoor moet gebruiken. Ook narcose kan zijn weerslag hebben op je huid en haar.
Het belangrijkste is om erachter te komen waarom jouw haar ineens dunner word. Probeer alles na te gaan. Als je denkt te weten wat de oorzaak is, kun je gaan bekijken wat je eraan kunt doen. Advies van je kapper en in sommige gevallen je huisarts zijn aan te raden.
Kun je er niks meer aan doen door bv erfelijkheid of ziekte, dan zijn er gelukkig producten verkrijgbaar die bv kale plekken camoufleren. Wij verkopen verschillende producten die kale plekken camoufleren en die dun haar voller laten lijken. Voor meer informatie hierover neem gerust contact op of kom langs in de salon.
Alles waar “te” voor staat is slecht. Je haar wassen is iets wat moet gebeuren. Maar elke dag? Ja, dat is slecht voor je haar, je wast dan namelijk steeds de beschermlaag van je hoofdhuid af, en je verstoord de vochtbalans in je huid en haar. Je huid en haar kunnen hier droog en dof van worden.
Het beste is om 2 tot 3 keer per week je haar te wassen met een goede shampoo. En na elke wasbeurt is het verstandig om een conditioner te gebruiken. En eenmaal per week een haarmasker is voldoende.


