Tips voor een perfect kapsel

tips perfect kapsel

Dit is het net niet

Ken je die kleine imperfecties in je haar waarvan je denkt “Dit is het nou net niet”? De oorzaak hiervan kan aan meerdere dingen liggen. Neem bijvoorbeeld geverfd haar met een verkeerde tint of een haarlijn die net iets te ver teruggelopen lijkt. Natuurlijk kan er ook meer dan één reden zijn voor het hebben van een “Bad Hair Day”. Wat er ook mis is met je haar, er zijn altijd simpele manieren om deze problemen op te lossen. Lees hieronder verder over de beste tips voor een perfect kapsel.

Een perfect kapsel zonder verkeerde gloed

Wanneer het even geleden is dat je haar geverfd is, is het zo dat je haar een andere tint krijgt. Blonde mensen hebben hier extra veel last van. Dit komt, omdat hun haar op den duur een groene gloed krijgt. Highlights kunnen dit probleem erg gemakkelijk verhelpen. Wanneer je haar donkerder is, bijvoorbeeld een rood- of bruintint, kan de kleur ook teruglopen. De kleur wordt dan lichter en in sommige gevallen vaal. Hiervoor is het belangrijk dat je het om de drie maanden helemaal verft. Zwart geverfd haar loopt minder snel terug wat betreft de algehele kleur. In dit geval hoef je je alleen zorgen te maken om het bijwerken van uitgroei.

Een perfect kapsel en een perfecte haarlijn

Vrouwen hebben weinig kans om kaal te worden zoals mannen dit doen. Wel kan de haarlijn bij oudere vrouwen iets teruglopen. Maar ook jongere vrouwen kunnen last hebben van een niet perfecte haarlijn. Je haar is namelijk dunner aan de voorkant van je hoofd. Vooral aan de zijkant van je voorhoofd. Dit is bovendien extra zichtbaar wanneer je je haar naar achteren kamt of vastbindt in een staart. Wat je hieraan kunt doen is het gebied met dunner haar bewerken met speciale haarverf die in sprayvorm komt. Deze maakt de baby haartjes donkerder, zodat het lijkt alsof er meer haar op die plek zit.

Een onverzorgde look

Er zijn een aantal dingen die je haar onverzorgd kunnen laten lijken. Wanneer je een perfect kapsel wil, moet je hier dus op letten. Om te beginnen kun je krullend haar niet al te vaak uitborstelen. Op de lange termijn verdwijnen de krullen dan namelijk. Vaak zie je dit het meest aan de bovenlaag. Deze is dan steil, terwijl de onderkant van je haar nog krult. Daarnaast is het verstandig om je haar om de drie maanden bij te laten punten. Als laatste kun je voorkomen dat het te vet of te droog wordt, door het niet elke dag te wassen. Drie tot vier dagen in de week wassen is genoeg.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.