De beste shampoo voor elk haartype

Shampoo-voor-elk-haartype

Shampoo voor droog haar

Iedereen heeft een ander type haar. Daarom is het ook logisch dat er zoveel verschillende soorten shampoo worden aangeboden. Je haartype is grotendeels afhankelijk van je DNA. Maar natuurlijk ook van wat jouw haar allemaal moet doorstaan in het dagelijks leven. Daarom zal hier worden uitgelegd met waar jij jouw haar in het vervolg het best mee kunt wassen! Droog haar heeft bijvoorbeeld geen behoefte aan anti-roosshampoo. Wanneer je droog haar hebt, kun je het beste kiezen uit shampoo’s met olie extracten. Denk hierbij aan arganolie, olijfolie, kokosolie en macadamia olie.

Iets te veel natuurlijke oliën

Wanneer je haar van nature veel oliën produceert, kan het erg vettig worden. Dit geeft een onverzorgde indruk en gaat er op den duur ongezond uitzien. Wat je hiertegen kunt doen is een anti-roosshampoo gebruiken. Dit verwijdert niet alleen eventuele roos, maar voorkomt het ook. Let wel op dat je niet te vaak je haar wast. Daar wordt het namelijk weer droog van. Ook is het verstandig hierbij een goede crèmespoeling te gebruiken.

Krullend of stijl haar?

Of je nou krullend of stijl haar hebt, wat betreft shampoo’s kiezen maakt dit niet zoveel uit. Krullend haar behoud je namelijk met een routine. In het geval van stijl haar is het alleen belangrijk dat je haar niet te veel pluist. Haarlak kan hierbij helpen. Vooral wanneer je jouw haar vaak in een staart, knot of vlecht hebt. Wanneer je de lak er vervolgens weer uitwast, is er niets aan de hand.

Dun of dik haar?

Er is een duidelijk verschil tussen dik en dun haar. Dit verschil wordt nog duidelijker wanneer je het niet of slecht verzorgt. Dik haar kan bijvoorbeeld veel meer verdragen dan dun haar. Daarom is het niet verstandig om shampoo’s als Andrélon te gebruiken wanneer je erg fijn haar zou hebben. Hoewel dit bij dik haar ook geen aanrader is, gaat het er veel minder snel van kapot.

Wanneer moet ik het wassen?

Zoals hierboven gezegd is, hoef je je haar minder te wassen wanneer je een speciale shampoo gebruikt tegen roos. Bij het gebruik van andere shampoo’s hoef je het echter ook niet elke dag te wassen. Je haar moet namelijk ook een kans krijgen om te relaxen. Anders gaat het met een vloek en een zucht dood. Was jouw haar daarom om de dag met de shampoo die bij jouw haartype past. Zo houd je het gezond en mooi!