Pony laten knippen? ga naar de kapper!

pony laten knippen

Verschillende soorten pony’s

In principe zijn er drie soorten pony’s. Als eerste is er de normale, rechte pony die vanuit een midden scheiding geknipt is. Daarnaast zijn er de pony’s naar de zijkant. Deze zijn ook vanuit een midden scheiding in het haar geknipt. Het verschil met rechte pony’s is dat deze schuin zijn afgeknipt. Als laatste is er de micro-pony. Dit zijn rechte pony’s die kort zijn afgeknipt. Maar waarom is dit eigenlijk belangrijk om te weten? Wanneer je weet hoe je je haar wil, is de kans kleiner dat het nieuwe kapsel teleurstellend is. Dit is vooral het geval bij pony’s. Deze haarstijl is makkelijk zelf te knippen, maar het is toch verstandiger hiervoor naar de kapper te gaan.

De voor en nadelen van een pony

Pony’s staan speels en jeugdig. Deze haarstijl geeft anderen de indruk dat je relaxt bent en het leven niet te serieus neemt. Mensen met micro-pony’s worden vaak zelfs gezien als artistiek. Een nadeel van deze haarstijl is dat er altijd haar in je gezicht hangt. Bovendien is het verstandig deze om de paar weken te laten bijpunten. Je wil namelijk niet dat je pony te lang wordt. Dan heb je nog meer last van haar dat in je gezicht hangt.

Waarom je nooit zelf een pony moet knippen

Zelf pony’s knippen zonder dat je ervaring hebt als kapper is nooit een goed idee. Het lijkt misschien makkelijk in Youtube tutorials, maar niets is minder waar. Het risico dat dit misgaat is nog steeds erg groot, ook al volg je de video tot in de puntjes. Letterlijk en figuurlijk. Voor een gegarandeerd mooi resultaat, kun je beter naar de kapper gaan. Zo hoef je later ook geen spijt te hebben dat het mislukt is wanneer je het toch zelf geknipt hebt.

Kies voor de kapper

Natuurlijk, een kapper kost geld, maar het is sterk aan te raden dat je hier voor elke knipklus heen gaat. Er kunnen namelijk veel dingen misgaan tijdens het knippen van pony’s. Om te beginnen, kun je rechte pony’s scheef knippen zonder de juiste ervaring. Andersom kun je schuine pony’s per ongeluk recht knippen. Ook kun je een micro-pony veel te kort knippen en er zijn nog veel meer veelvoorkomende fouten te maken. Deze fouten zak een professionele kapper met alle ervaring nooit maken. Zo zie je maar weer, een goede pony is het geld meer dan waard.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.