Ik wil mijn haar verven, maar ik twijfel

haar verven

Denk goed na voor je je haar gaat verven

Iets wat je vaak hoort wanneer je je haar gaat verven is dat je er goed over na moet denken. Dit is waar. Vooral wanneer je je haar lichter wil laten maken dan je natuurlijke kleur. Er zijn veel dingen die je eerst wil weten wat betreft het proces en de haarverzorging die hierna. En natuurlijk over het bleken van haar. Dus wat zijn deze dingen? En waarom is het belangrijk dat je ze weet voor je impulsief naar de kapper gaat? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Weet welke kleur je het wil verven

Als eerste is het belangrijk om te weten welke haarkleur je wil. Wanneer hier namelijk een impulsief besluit over wordt genomen, krijg je er zeker spijt van. Stel dat je jouw eigen haarkleur mooier vindt dan de kleur waarin je het verft. Of dat een felle, onnatuurlijke haarkleur toch niets voor jou is. Of stel dat je het zelf verft en er een hele andere kleur uitkomt dan dat je gehoopt had. Het is daarom verstandig dat je jouw kapper eerst om advies vraag wat betreft de kleur. Daarnaast is het een goed idee om ook de kapper je haar te laten behandelen.

Hoe behoud je de kleur het beste?

Een geverfde haarkleur behoud je vervolgens het beste door je haar zo min mogelijk te wassen. Vooral de eerste dag mag er geen shampoo in je haar komen. Je mag het wel onder de douche uitspoelen. Bovendien moet je een milde shampoo gebruiken wanneer je het wel wast. Een product als Head and shoulders droogt je haar erg uit. Daarnaast haalt het alle pigment uit je haar, waardoor de kleur snel vervaagt. Het beste is om een shampoo voor gekleurd haar te gebruiken. Deze is extra mild en juist goed voor het pigment in je haar.

Wat bleekmiddel met je haar doet

Wanneer je je haar bleekt kan dit grote gevolgen hebben voor de textuur van je haar. Het kan je haar namelijk ernstig beschadigen. Vooral wanneer dit al droog en dun van zichzelf is. Maar wanneer je het in een lichtere kleur wil verven, is het wel nodig je haar te bleken. Anders wordt het nooit zo licht als je zou willen. Felle kleuren worden in dit geval ook lang niet zo fel en uitgesproken. Het belangrijkste om te weten wanneer je je haar bleekt, is om het gehydrateerd te houden. Dit kan erg gemakkelijk met een hydraterende shampoo en een goede crèmespoeling. Ook olie door wonderen voor je haartextuur.