Laagjes, is het het waard?

laagjes

Wat zijn laagjes nou precies?

Iedereen weet natuurlijk wel wat laagjes in algemene zin zijn, maar wat voor betrekking heeft dit op haar? Wanneer een kapper laagjes knipt, verdeelt hij of zij je haar eerst in, nou lagen. De onderste laag zullen alleen de puntjes van worden geknipt. Iedere volgende laag gaat ongeveer vijf centimeter meer af. Zo ontstaan er letterlijk, zichtbare laagjes in je haar, wat erg mooi kan staan. Eén nadeel, je haar gaat er wel een heel stuk korter door lijken. En dat kan voor veel vrouwen met lang haar nog best beangstigend zijn.

Lengte behouden is een must

Sommige mensen zijn bang voor de dokter of voor de tandarts. De meeste vrouwen en meisjes met lang haar zijn bang voor de kapper. Je wil niet weten hoe vaak kappers te horen krijgen dat er niet te veel af mag en dat echt alleen de puntjes geknipt mogen worden. En vervolgens gaan hun klanten nog weg met het gevoel dat ze kaal zijn. Natuurlijk is dit overdrijven vanuit de klant, maar het gevoel is oh zo herkenbaar. Wanneer zo iemand besluit lagen te laten knippen, begint deze daarom vaak met één laagje. Puur om het uit te testen. Wanneer dit bevalt, zal zij de volgende keer terugkomen voor meer laagjes. Maar zo niet, blijft het toch bij de puntjes.

Laagjes in kort haar

Wanneer iemand kort haar heeft, is de beslissing om laagjes te nemen vaak al iets makkelijker gemaakt. Toch is er wel een bepaalde lengte wanneer lagen niet meer werken. Bij haar van schouderlengte kan het nog prima, maar bij een bob line wordt het tricky. Wanneer je hier laagjes zou laten knippen, kan het gaan lijken op een uitgegroeide pixie cut. En het is maar net een kwestie van smaak of je dit mooi vindt. Nou staat deze look vaak wel erg goed met krullend haar. Wie in deze categorie thuishoort heeft dan weer geluk. Maar wanneer het genoeg volume heeft, kan het ook nog best leuk staan op steil haar.

Face-framing en de blowout look

Laagjes hebben ook een erg mooi effect op de lokken die je in je gezicht laat hangen. Wanneer je je haar opsteekt of vastbindt dan. Dit fenomeen noemen we face-framing en het is het mooist wanneer deze lokken tot ongeveer je kin komen. Daarnaast staat een drooggeföhnde blowout look ook een stuk mooier wanneer je haar in lagen geknipt is. Vrouwen met lang haar krijgen vaak stijl haar wanneer zij het helemaal droog föhnen. Wanneer je haar in lagen geknipt is, is de kans groter dat je golfjes ziet.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.