Krulmethodes of verschillende texturen

texturen

YouTube, een paradijs voor inspiratie

Op het internet is veel inspiratie voor haar te vinden. Ook voor hoe je het moet krullen. Maar het bij het volgende ga je je toch echt afvragen of het niet te veel wordt. Er zijn recentelijk een aantal video’s gepost waarin mensen krulmethodes uitproberen. Hier is op zich niet zoveel bijzonders meer aan de hand. De krulmethodes passen echter helemaal niet bij de haar texturen van de mensen die ze uittesten. Dan vraag je je toch echt af of het resultaat wel mooi wordt. Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Victoriaanse vodden krullen op afro texturen

Het begon met een video waar de Nederlandse youtuber Loepsie een krulmethode uit het Victoriaanse tijdperk uittestte. Dit deed zij op haar eigen haar en het resulteerde in mooie losse pijpenkrullen. Viv HairTherapy zag deze video en besloot het op haar 4C textuur. Het resultaat hiervan was net zo mooi. Het zag er echter wel heel anders uit. Waar loepsie namelijk geen gedefinieerde afro kon maken, kon Viv het wel. Dit deed zij simpelweg door de gemaakte pijpenkrullen met haar vingers uit elkaar te trekken.

Honderden pin curls op mannelijke texturen

Viv heeft ook een andere video gemaakt waarin zij haar haren krulde met ruim 400 haarspeldjes. Dit is uiteindelijk nagedaan door een mannelijke kapper. En je raadt het al, ook hij had een heel andere haarstructuur. Dit resulteerde in het feit dat zijn krullen er nogal warrig uitzagen. Ook vond hij net als Viv dat je niet kon slapen met zoveel haarspeldjes in. Wanneer je de “pin curl” methode al eens eerder hebt geprobeerd, zou je dit ook logisch vinden. Veel mensen die het proberen, hebben de volgende ochtend namelijk last van hoofdpijn of zelfs migraine.

Wat werkt wel en wat werkt niet

Moraal van het verhaal: als je verschillende texturen gaat krullen is het handig om te weten wat werkt. En natuurlijk is het ook verstandig dat je weet wat niet werkt. Jammer genoeg is er niet één methode die op elk soort haar werkt. Ook is niet elk soort haar van iedereen met dezelfde huidskleur hetzelfde. Daarom, of je je eigen haar nou krult of dat van een ander, moet je eerst gaan experimenteren. Dit is niet alleen met krulmethodes verstandig om te doen. Denk ook aan styling methodes als uitborstelen en het gebruik van producten. Ervaring is immers de beste leermeester. Ook wat betreft haar.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.