Klitten, klitten en nog eens klitten!

klitten

Klitten met stijl haar

Klitten, ofwel knopen kunnen je kapsel een zeer onverzorgde look geven. Daarom is het belangrijk dat je haar overdag zo weinig mogelijk knopen heeft. Dus hoe haal je deze uit je haar zonder dat je je haar beschadigt? Dat zal hieronder verder worden uitgelegd. Om te beginnen kun je stijl haar het beste ’s ochtends borstelen. Ga hierin met korte slagen geleidelijk naar beneden. Wanneer je de borstel meteen naar beneden trekt, heb je kans dat je onnodig haar uit je hoofd trekt. En dat is natuurlijk niet wenselijk.

Klitten met krullen

Met krullen loop je het risico dat je ze er uit borstelt tijdens het verwijderen van knopen. Maar moet je je haar dan helemaal niet borstelen als je krullen hebt? Er zijn inderdaad mensen die dit niet doen. Aan de andere kant hoef je je krullen er niet per se meteen uit te borstelen. Wanneer je goede krulproducten gebruikt, hoeft je haar er niet van uit te zakken. Bovendien is het in dit geval verstandig om je haar op natuurlijke wijze op te laten drogen. Het gaat er minder snel dood van en je haar krult meteen weer op nadat het nat geweest is.

Een kam of borstel gebruiken?

Moet je per se een borstel gebruiken wanneer je klitten verwijdert? Eigenlijk wel. Een kam kan je haar namelijk flink beschadigen wanneer je deze voor grote knopen gebruikt. Wat wel kan is een kam gebruiken voor kleinere knopen. Daarnaast gebruiken kappers het om je haar recht te knippen. Bovendien gebruiken veel vrouwen een kam om hun haar op te touperen. De achterkant van een kam wordt vaak gebruikt om scheidingen te maken. Knopen verwijderen kun je nogmaals echter beter met een borstel doen. Zo knapt je haar het minst snel af.

Goede producten tegen knopen in je haar

Nu je weet hoe je klitten het beste uit je haar kunt verwijderen, is het ook handig iets anders te weten. Namelijk hoe je ze eruit houdt. Natuurlijk kan niets ervoor zorgen dat je haar voor altijd klitvrij blijft. Toch zijn er een paar producten die ervoor zorgen dat je minder knopen oploopt. Deze producten zorgen ervoor dat je haar zachter wordt en het minder snel in elkaar verwikkeld raakt. Voorbeelden zijn een goede crèmespoeling of haarmasker, een anti-klitspray of een hydraterende haarcrème. Hydratatie is namelijk wat je haar zacht houdt. Daarom weert het dus ook meteen knopen af.