Hoe krijg ik een glamour kapsel?

glamour kapsel

Weg met al die pluizen!

Ben jij dat pluizige haar van het uitborstelen ook zo zat? Zou je het liefst willen dat je haar er uit zag zoals op tv, zonder de stijltang te gebruiken? Je kan je haar namelijk ook krullen. Dit kan op twee foolproof manieren, zonder dat je hitte hoeft te gebruiken. De eerste manier is de vintage manier. Op deze manier krijg je de echte Old Hollywood krullen. Daarnaast kun je ook pijpenkrullen maken, maar hoe? En wat is er nou zo geweldig aan deze twee vormen van het krullen van je haar? Dat zal hieronder verder worden beschreven. Zo kan ook jij dagelijks met een glamour kapsel rondlopen.

Voorkom beschadiging van je glamour kapsel

Om te beginnen is je haar donder hitte krullen veel gezonder. De hitte zorgt namelijk voor een directe beschadiging aan de structuur. Je haar gaat hieraan dood, waardoor je het in principe meteen zou moeten afknippen. Dit betekent niet dat je nooit hitte mag gebruiken. Met een beschermend serum kan het om de zoveel tijd best. Maar je doet er negen van de tien keer verstandiger aan om de krultang te laten liggen. Daarnaast worden de krullen die je zonder hitte maakt ook mooier en houden deze langer.

In de krul…

Wat je als eerste doet om je haar zonder hitte te krullen is het nat maken. Het mag ook goed nat zijn. Het liefst zoals wanneer je net onder de douche vandaan komt en het handdoek droog is. Daarna rol je het op en speld je het vast. Je kan het ook in repen stof wikkelen. Hoe dan ook, de volgende stap is om het te laten drogen, totdat het echt helemaal droog is. Dit kan even duren, vooral wanneer je dik haar hebt. Het handigste is dan om je haar ’s nachts te laten drogen. Daarna kun je alles uit de krul halen.

En uitborstelen tot het een glamour kapsel is!

Nadat je alle speldjes of stof uit je haar gehaald hebt, kun je het uitborstelen. Wanneer je speldjes hebt gebruikt, kan het wat langer duren dan bij de andere methode. Hierbij adviseren wij je om gewoon te blijven borstelen tot het er goed uit ziet. Bij de methode met de stof, hoef je je haar alleen door te borstelen tot de krullen er natuurlijk uitzien. Als laatste tip kun je er wat haarlak in spuiten en ben je helemaal klaar met je glamour kapsel!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.