Hoe houd je jouw haar gezond tijdens quarantaine?

hoe houd je jouw haar gezond tijdens quarantaine

Geen kapper, wat nu?

Nu kappers nog minstens tot eind april dicht zijn, vragen sommige mensen zich af wat zij nu met hun haar moeten doen. Hoe houd je je haar namelijk gezond als je de deur maar zo min mogelijk uit mag? Hoe zit dat met producten aanschaffen? En haar verven? Kan dat eigenlijk nog wel? En hoe zit het eigenlijk met knippen? De antwoorden op deze vragen zullen hieronder verder worden beschreven. Om te beginnen kun je je haar ook met een pakketje van de drogist verven. Wil je meer kwaliteit? In dat geval verkopen kappers nu ook color kits, zodat je je haar zelf kan verven. Dit kost wel iets meer. Aan de andere kant is de kans groot dat kappers die weinig vragen voor haarverf je oplichten. Vooral wanneer zij “topmerken” verkopen.

Tips voor droog haar naar gezond haar

Wanneer je droog haar hebt en de shampoo van je kapper op is, kun je dit ook contactloos afhalen. Daarnaast zijn producten als haarmaskers ook nog steeds net zoveel als anders beschikbaar. Zorg voor de veiligheid wel dat je zuinig bent op je producten. Op deze manier hoef je namelijk zo min mogelijk de deur uit. Zo voorkom je eventuele besmetting van het coronavirus of dat jij besmet wordt.

Tips voor vet haar naar gezond haar

Wanneer je vet haar hebt, werkt het vaak om een antiroos shampoo te gebruiken. Zelfs wanneer je geen last van roos zou hebben. Deze shampoos zijn vaak ontwikkeld om je haar diep te reinigen. Dus ook alle oliën die je huid van nature te veel aan zou maken zullen hiermee worden verwijderd. Je haar wordt aan de andere kant ook heel snel droog van dit soort shampoos. Daarom raden wij je aan om ook een goede crèmespoeling te blijven gebruiken naast de shampoo.

Ga je haar niet zelf knippen!

Als laatste is het verstandig dat je je haar niet zelf gaat knippen nu je niet meer naar de kapper kunt. Wanneer je echt gek wordt van alle dode haarpunten, kun je dit door een ander laten doen. Alleen loop je dan nog wel steeds het risico dat deze jou scheef knipt. Om dit gezond te kunnen doen, is het verstandig om een YouTube tutorial te volgen voor er geknipt wordt. Maar als je denkt dat je nog een maandje kunt wachten voor je het definitief wil bijpunten, doe het vooral. Er is namelijk niemand die jouw haar beter knipt dan je vaste kapper.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.