Hoe houd je je haar gezond tijdens quarantaine?

De COVID-19 heeft onze dagelijkse routines verstoord en ons gedwongen om onze persoonlijke verzorgingsgewoonten te heroverwegen. In april 2020, toen de kapsalons gesloten waren tijdens de quarantaine, werd haarverzorging een grote uitdaging. Dit artikel verkent strategieën om je haar gezond te houden zonder de hulp van experts zoals die van Kapsalon Miranda, en bespreekt het deskundige advies van professionals zoals Maureen van der Kris. We zullen praten over haarverzorging, tips voor thuiskleuring en hoe om te gaan met droog of vet haar, en ook het gevoelige onderwerp van zelfknippen niet vergeten.

De uitdagingen van de sluiting van kapsalons

Met de opkomst van COVID-19 werd wereldwijd een lockdown afgekondigd, wat resulteerde in de sluiting van niet-essentiële winkels, waaronder kapsalons. Veel mensen werden geconfronteerd met het onvermogen om hun gebruikelijke haarverzorgingsroutine te handhaven, met ontoegankelijke professionele diensten. Gerenommeerde instellingen zoals Kapsalon Miranda hebben tijdelijk hun deuren gesloten, waardoor klanten in de knoop kwamen te zitten met de zelfstandige verzorging van hun haar. Deze situatie heeft ons bewust gemaakt van het belang van kappers in ons dagelijks leven en heeft het verlangen versterkt naar alternatieve oplossingen om de gezondheid van ons haar te behouden.

Tips voor het onderhouden van je haar tijdens de quarantaine

Met weken of zelfs maanden zonder kapper is het essentieel om je aan te passen en een thuisroutine voor haarverzorging op te zetten. Voor gezond haar wordt aanbevolen om het gebruik van warmtehulpmiddelen te beperken en natuurlijke en hydraterende verzorgingsproducten te gebruiken. Maureen van der Kris, een haarstylist-expert, adviseert ook om het wassen van je haar te verminderen om de natuurlijke oliën niet te verwijderen en om producten te gebruiken die zijn afgestemd op je haartype voor versterking en diepe voeding.

Thuiskleuring als alternatief

De vraag naar haarkleuring tijdens de quarantaine is urgent. Gelukkig zijn er nu talloze opties om je haar thuis te kleuren. Van complete kleurkits tot natuurlijkere oplossingen zoals henna, het is mogelijk om je kleur te behouden of te veranderen zonder je haar te beschadigen, mits je de instructies nauwkeurig volgt. Het wordt echter aangeraden om eerst een haarloktest uit te voeren om eventuele ongewenste reacties te voorkomen en om de aanbevolen inwerktijden te respecteren voor optimale resultaten.

Speciale verzorging voor droog of vet haar

De quarantaine kan problemen met droog of vet haar verergeren, vanwege stress of veranderingen in dagelijkse routines. Voor droog haar zijn het regelmatig gebruik van hydraterende maskers en voedende oliën een must. Voor vet haar is de truc om milde shampoos te gebruiken en de wortels te vermijden bij het aanbrengen van conditioners of haarmaskers. Het is ook gunstig om overmatig borstelen te vermijden, omdat dit de talgklieren kan stimuleren, en om kapsels te verkiezen die het contact tussen het haar en de hoofdhuid beperken.

De verleiding van zelfknippen vermijden

Tijdens de quarantaine kan de verleiding groot zijn om zelf de schaar ter hand te nemen. Het is echter belangrijk om een ernstige waarschuwing af te geven tegen het zelf knippen van je haar, tenzij je enige ervaring hebt. Mislukkingen bij thuis knippen zijn talrijk, zoals te zien is in de archieven van de Wayback Machine, vol met getuigenissen van spijt over kapsels. Als het om een pony of het bijknippen van de punten gaat, lijkt het misschien haalbaar, maar voor complexere kapsels is het beter om te wachten tot de kapsalons weer open zijn om teleurstellende resultaten te voorkomen.

Al met al, hoewel de COVID-19-pandemie de toegang tot professionele kappersdiensten aanzienlijk heeft beperkt, is het met de juiste benodigdheden en kennis heel goed mogelijk om thuis gezond haar te behouden. Door deze aanbevelingen te volgen, kun je tijdens deze unieke periode met vertrouwen voor je haar zorgen, in afwachting van betere tijden waarin we ons haar weer kunnen toevertrouwen aan de bekwame handen van onze geliefde kappers.

Foto van auteur
Kapper en stylist, gepassioneerd door mijn werk, ik praat graag met mijn klanten en deel al mijn nieuwe trendy vondsten, en niet alleen voor haar!
Startpagina » Blog » Hoe houd je je haar gezond tijdens quarantaine?