Het grote verschil: haartexturen

haartexturen

Waarom het belangrijk is het verschil te weten

Haar is er net als mensen in alle soorten en maten. En net als met mensen, ga je ook op andere manieren om met verschillende haartexturen. Maar waarom is het eigenlijk zo belangrijk om het verschil tussen deze texturen te weten? Dit is van belang, omdat elke haartextuur een ander soort verzorging nodig heeft om gezond te blijven. Dus hoeveel verschillende soorten texturen zijn er eigenlijk? Voor wie is welke textuur natuurlijk? En hoe verzorg je welke haartextuur? Het antwoord op deze vragen zullen hieronder verder worden beschreven.

Dunne haartexturen

Om te beginnen zijn er de dunne haren. Deze fijne haartextuur is erg breekbaar en makkelijk aangetast. Het kan dus snel droog worden, maar het kan ook heel snel vet worden. Je moet dus goed opletten welke producten je in je haar stopt, wanneer het dun is. Deze haartextuur komt vaak voor bij blanke mensen. Wanneer je haar dikker is, kan het door een aantal dingen dunner worden. Het haar van kinderen kan bijvoorbeeld dunner worden door een agressieve luizenbehandeling. Maar ook bleekmiddel voor haarverf kan je haartextuur aantasten. Mensen met dun haar moeten er dus extra goed voor zorgen, anders blijft het niet gezond.

Dikke haartexturen

Dikker haar is makkelijker te verzorgen dan dun haar. Het is sterker en bovendien absorbeert het alle natuurlijke oliën die jouw hoofdhuid produceert. In tegenstelling tot dun haar, houdt je ook meer over om in te vlechten. Wanneer je dit graag doet natuurlijk. Dik haar hoef je niet al te vaak te wassen. Wel kan het zoals hierboven al eerder gezegd is dunner worden door bepaalde agressieve stoffen. Dit is heel gemakkelijk te voorkomen door deze stoffen gewoon niet te gebruiken. Mensen met dik, maar geen Afro haar hebben vaak roots in Azië of Zuid-Amerika. Je kunt echter ook blank zijn en dik haar hebben. Toch komt het vaker voor dat het haar van blanke mensen iets dunner is.

Werken met Afro haar

Van alle haartexturen is Afro haar degene die waarschijnlijk het meeste aandacht nodig heeft. Ook wanneer je volledig natuurlijk gaat. Dit dikke, ruige haar heeft zelfs zonder alle krulproducten soms tijd nodig om te relaxen. Zo blijft ook Afro haar gezond. Daarnaast hoef je er helemaal niet zo veel aan te doen om klitten uit je haar te houden. Je hoeft dit bij wijze van spreken alleen in te vlechten en dan blijft het dagen zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *