Hoe blijft haar het beste in de krul?

Hoe-blijft-haar-het-beste-in-de-krul

Hoe maak je de perfecte krul?

De perfecte krul maak je niet zomaar. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Neem bijvoorbeeld de lengte en textuur van je haar. De beste manier om blijvende krullen te krijgen is om het zonder hitte te doen. Je maakt het simpelweg nat, rolt het op en laat het drogen. Maar waarom is het verstandiger om geen krultang te gebruiken? En hoe behoud je deze krullen precies? En kan je deze krullen ook langer dan een dag behouden? Hierop zal in de onderstaande alinea’s verder worden ingegaan.

Waarom geen krultang?

Het gebruik van een krultang en andere vormen van hitte zijn vaak af te raden. Tenzij er echt geen andere manier is. De reden hiervan is dat het zeer ongezond is voor je haar. Hitte kan je haar namelijk ernstig uitdrogen. Hierdoor raakt het makkelijker beschadigd en breekt het sneller af. Daarom is het vaak verstandiger de krultang te laten liggen. Of in elk geval om deze zo min mogelijk te gebruiken. Zo blijft je haar het beste verzorgd en blijft het er het mooiste uit zien.

De dag erna

Een andere reden dat het gebruik van een krultang geen goede methode is, is duurzaamheid. De krullen die met een krultang gemaakt zijn blijven namelijk veel minder lang zitten. Krullen die met water gemaakt zijn blijven daarentegen 24 uur lang mooi. Je kunt je haar oprollen in rollers, papillotten of simpelweg om zichzelf heen en vastmaken met een haarspeldje. Je kunt dit ook om een stuk stof wikkelen of in een haar donut. Wanneer je je haar aan hei einde van der dag niet nat maakt, kan dit nog langer duren. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is het de volgende ochtend uitborstelen. De krullen zullen er op dat moment iets losser uitzien, maar dit betekent niet dat deze niet mooi zijn. Wanneer je van losse, romantische haarstijlen houdt, zijn ze juist mooier tijdens de tweede dag.

Hoe behoud je de perfecte krul?

Heb je van nature krullend haar of wil je dat jouw zelfgemaakte perfecte krul zo blijft? Dan is het verstandig je haar juist niet te borstelen. Ook krulcrème, mousse en speciale shampoo voor krullend haar zijn in dit geval je beste vriend. Het is belangrijk dat je een vaste routine hebt om je krullen te behouden. Wanneer je dit niet doet, zakken deze alsnog uit.