De beste quarantaine kapsels

Terwijl de quarantaine ons dagelijks leven opnieuw uitvindt, staan velen van ons voor de spiegel en denken na over hoe we ons haar kunnen temmen zonder de hulp van onze favoriete salons. Gelukkig zijn er genoeg opties en wordt onze verbeelding onze beste bondgenoot. Thuisblijven blijkt de perfecte gelegenheid om te experimenteren met quarantainekapsels die stijl, gemak en innovatie combineren. Of je nu kiest voor een nonchalante hoge knot, besluit je zorgen in vlechten te leggen of geïnspireerd raakt door Instagram-looks, deze tijd kan transformeren in een echt creatief atelier voor je haar. Pak je clips en elastiekjes erbij en duik met mij in deze wereld van thuiskapsels, waar elke dag een nieuw avontuur met je haar kan zijn.

De hoge knot: elegantie in eenvoud

Midden in deze unieke periode is de hoge knot een absolute must. Handig voor degenen die hun haar willen wassen uitstellen, biedt dit kapsel een chique uitstraling zonder moeite. Zo maak je het: buig je hoofd naar voren, verzamel je haar in een hoge staart en zet het vast met een stevig elastiek. Wikkel vervolgens de paardenstaart om het elastiek en zet alles vast met haarspelden. In een paar minuten heb je een look die geschikt is voor zowel video-oproepen als ontspanningssessies.

Vlechten: het speelterrein van creativiteit

Vlechten, die tijdloze vrienden van het haar, nodigen je uit voor een creatieve escapade. Laat je verbeelding de vrije loop en leer verschillende stijlen van vlechten: de Franse vlecht, de visgraatvlecht, de kroonvlecht of zelfs de vissengraatvlecht. Elke vorm biedt een unieke textuur en uitstraling. Naast het esthetische aspect is het vlechten van je haar bijna meditatief – een moment voor jezelf waar ontspanning en creativiteit samenkomen. Voor beginners zijn er veel online tutorials beschikbaar, zoals bijvoorbeeld in de archieven van de Wayback Machine, om de kunst van het vlechten onder de knie te krijgen.

Instagram-looks: inspiratie van influencers

Instagram is in deze quarantaineperiode een continu virtueel modeshow. Neem een voorbeeld aan de modellen en influencers op het platform om trendy kapsels te spotten. Of het nu een rommelige bob is met kleurrijke accessoires of een lage paardenstaart versierd met een sjaal, je kunt gedurfd zijn en deze looks thuis zelf creëren. Met wat oefening en de juiste tools verander je in je eigen haarstylist. Kapsalon Miranda biedt trouwens inspirerende ideeën die een kijkje waard zijn op hun profiel.

Haarlaboratorium: experimenteer met nieuwe looks

Het uitproberen van nieuwe kapsels tijdens de quarantaine is meer dan alleen een hobby, het is een avontuur. Van een simpele verandering van je scheiding tot het proberen van gedurfde kapsels, het belangrijkste is om het gewoon te doen. Dit is het ideale moment om die tijdelijke haarkleur of extensions te testen die je eerder niet durfde te proberen. Onthoud dat de grootste beoordelaar niemand anders is dan je spiegelbeeld. Als het je bevalt, heb je gewonnen! De vrijheid van creatie is onbeperkt, en Maureen van der Kris zal je daar zeker aan herinneren in haar geschriften.

Dus ga deze periode van sociale isolatie aan met een dosis persoonlijke expressie. Laat je kapsel een symbool worden van jouw veerkracht en vindingrijkheid. Of je nu kiest voor de elegante comfort van een hoge knot, de fantasie van vlechten, de inspiratie van Instagram-looks of het verkennen van nieuwe stijlen, onthoud dat elke quarantainedag een leeg canvas is voor jouw haarverbeelding.

Foto van auteur
Kapper en stylist, gepassioneerd door mijn werk, ik praat graag met mijn klanten en deel al mijn nieuwe trendy vondsten, en niet alleen voor haar!
Startpagina » Blog » De beste quarantaine kapsels