De beste haarmasker recepten

recepten

Recepten voor droog haar

Haarmaskers zijn er natuurlijk in alle soorten en maten voor haar van alle soorten en maten. Deze hebben het doel om allerlei kwaaltjes waar jouw haar last van kan hebben te verhelpen. Droogheid, extra vet, beschadigingen, noem het maar op! Wist je dat je dit soort maskers ook helemaal zelf kunt maken? Hieronder kun je daarom meer lezen over de beste haarmasker recepten. Sterker nog, je kunt deze recepten volledig afstemmen op wat jouw haar nodig heeft. Zo krijg je voor weinig geld, perfect verzorgd haar. Als eerste zijn avocado en banaan erg goed tegen droog haar. Je kunt het bijna geen recept noemen wanneer je deze vruchten door elkaar prakt. Toch is het erg gezond. De banaan is rijk aan vitamines die goed voor je haar zijn. De avocado brengt gezonde vetten aan.

Recepten voor vettig haar

Het tweede recept is goed tegen vettig haar en haarroos. Ook dit recept is niet eens een echt recept. Het heeft namelijk maar twee ingrediënten. Het eerste ingrediënt is yoghurt. Het liefst volle- of Griekse yoghurt. Het zuur uit dit ingrediënt neutraliseert de overtollige olie die je huid aanmaakt. Het tweede ingrediënt is kokosolie. Dit is van nature een wondermiddel tegen haarroos. Bovendien werkt het niet als extra vet voor je haar. Het is dus een win-win situatie. Maar er zijn nog meer dingen goed voor je haar…

Haarmasker voor beschadigd haar

Beschadigd haar heeft veel baat bij een masker van rauwe eieren en honing. In de eieren zit vooral veel proteïne, wat goed is voor de natuurlijke opbouw van je haar. Honing heeft van zichzelf veel helende kwaliteiten. Dit ingrediënt kan dit zorgen voor een beschermlaagje voor je haar. Maar wat doe je als je wil dat jouw beschadigde haar weer gaat groeien? Heel simpel.

Een masker dat de haargroei stimuleert

Je voegt gewoon een beetje olijfolie toe. Olijfolie wordt al sinds de tijd van de oude Grieken gebruikt om de haargroei te stimuleren. Het werkt niet meteen, maar na een paar weken zal je merken dat je haar sneller gegroeid is dan anders.

Rijstwater voor je haar

Als laatste van de haarmasker recepten kun je ook rijstwater maken. Wanneer je rijst kookt, blijft het zetmeel hiervan in het water zitten. Dit water kun je als haarmasker gebruiken. Het zorgt er namelijk voor dat je haar meer gaat glanzen en meer volume krijgt. En dat puur en alleen door het zetmeel in het water!

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.