Daar komt de bruid… Bruidskapsels en meer

Bruid en bruidskapsels

Het begin van het trouwseizoen

Het trouwseizoen is weer begonnen en dat betekent dat veel stellen weer volop aan het plannen zijn. Maar voor de bruid komt er meer bij de planning kijken dan de locaties, muziek en catering. Waar haar partner alleen aan zijn pak hoeft te denken, moet een vrouw ook rekening houden met haar haar. En dan is er nog het boeket en make-up, maar je haar is wel het pronkstuk. Dus hoe krijgt iedere vrouw haar perfecte bruidskapsel? Lees hieronder meer.

De perfecte look voor een bruid

Iedereen heeft natuurlijk een ander idee van hoe een mooi bruidskapsel eruit ziet. Sommigen houden het liever los en andere vlechten het graag in. Wat om te beginnen belangrijk is, is dat het er uitziet, zoals de bruid dit zich had voorgesteld. Dit betekent dat het haar haar gezicht perfect omlijnt. Ook betekent dit dat er precies genoeg volume in zit. Daarnaast mogen eventuele krullen niet halverwege de dag al uitgezakt zijn. Dit kan een kapper heel gemakkelijk voorkomen door er een beetje haarlak in te spuiten. Bovendien moet het kapsel nog bij de jurk passen.

Welke haarstijl past bij welke jurk?

Je denkt misschien dat ieder kapsel bij elke soort jurk kan passen. Hier zit een kern van waarheid in. Aan de andere kant kan een bepaalde neklijn van een jurk net iets beter bij een opgestoken kapsel passen. Opgestoken haar past vaak het beste bij strapless jurken. Wanneer je een jurk met één mouw draagt, staat het mooi wanneer je je haar over je andere schouder laat hangen. De meer romantische kapsels passen uiteindelijk het beste bij lossere jurken. Deze jurken lijken op de jurken uit het hippie tijdperk en worden beschreven als “bohemian”.

De meest populaire kapsels voor een bruid

Een bruid heeft tegenwoordig zoveel opties wat betreft bruidskapsels dat het moeilijk is om te kiezen. Wanneer je het graag simpel houdt, hoef je het eigenlijk alleen naar achteren te halen en vast te zetten. Wat betreft opgestoken haar, is het laag opsteken van je haar erg populair. Wat je ook kunt doen is iconische haarstijlen uit tv-shows recreëren. Je ziet dat dit vaker gebeurt op fantasy fairs, maar dit zie je ook geregeld op bruiloften. Dit is niet per se een trend. Je kunt op deze manier dus iets unieks doen met je haar in 2019. Iedereen zal je bewonderen wanneer je naar het altaar loopt met bijvoorbeeld de ingevlochten lokken van Daenerys Targaryen.