Crèmespoeling of masker?

crèmespoeling-of-haarmasker

Na de shampoo

Na het wassen van je haar, is het altijd verstandig om een soort vet in je haar te doen. Geen zorgen, je hoeft geen echt vet te gebruiken. Het gaat hier over oliën, crèmespoeling of haarmaskers. Maar waar dient dit dan eigenlijk voor? En wat kun je het beste gebruiken? Het antwoord op deze vragen zal hieronder uitgebreid worden beschreven.

Waar dient crèmespoeling voor?

Je haar moet je om de zoveel tijd echt wel wassen. Daar is geen ontkomen aan. Soms zijn de natuurlijke oliën van je haar dan niet genoeg zijn doorgezakt tot de lengte van je haar. Shampoo kan je haar dan op den duur uitdrogen. Crèmespoelingen dienen dit te voorkomen. In principe gebruik je dit product het zelfde als shampoo. De functie is alleen anders. Met shampoo was je je haar en met crèmespoelingen verzorg je het. Het gebruiken van meerdere crèmespoelingen tegelijk is echter geen aanrader. Dit maakt je haar namelijk weer net zo vet als voordat je het gewassen had. En dat is natuurlijk niet wenselijk.

Hoe gebruik je een haarmasker?

Haarmaskers gebruik je anders dan crèmespoelingen. Deze breng je normaal gesproken op handdoek droog haar aan. Vervolgens laat je het product vijftien tot twintig minuten intrekken. Hierna spoel je het masker weer uit. Dit zorgt ervoor dat je haar een optimale hoeveelheid vocht behoudt. Vaak gebeurt dit eens in de week. Een andere manier om een haarmasker te gebruiken iedere dag, net na het wassen van je haar. Dit laat je dan één minuut zitten en hierna spoel je het als een crèmespoeling uit. Een haarmasker is bij de drogist te koop, maar ook bij de kapper. Wanneer je een masker van kwaliteit zoekt, is het verstandig deze bij de kapper te halen.

Crèmespoeling of masker: Wat kun je beter gebruiken?

Dus welke optie is nou eigenlijk het beste voor je haar? Om heel eerlijk te zijn, ligt de uitkomst van deze keuze niet aan jouw haartype. De resultaten van beide producten zijn wel degelijk verschillend. Zo werkt crèmespoeling namelijk niet op beschadigd haar. Tenminste, niet goed genoeg. Wanneer je je haar wil herstellen en vervolgens glanzend en zacht wil houden, is een masker de beste keuze. Heb je van nature droog haar, dan kun je dus het beste naar je kapper gaan. Deze kan advies geven over welk masker jij het beste kunt gebruiken. Ook kan deze je meteen een haarmasker meegeven.